چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟ (راه‌های کاهش تاثیرات🌟)

چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟ (راه‌های کاهش تاثیرات🌟)

در بدن انسان، هورمون‌های مختلفی تولید می‌شوند؛ اما چه هورمونی باعث چرب شدن پوست می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال، باید بدانیم هرکدام از هورمون‌های بدن ما چه تاثیراتی دارند و کاهش و افزایش آن‌ها چگونه روی اعضای مختلف از جمله پوست تاثیر می‌گذارد. در این مقاله از وبلاگ ابرا، به بررسی این موضوع می‌پردازیم و همچنین برخی از روش‌های مهم مانند استفاده از شوینده صورت برای مقابله با چرب شدن پوست در اثر هورمون‌های مختلف را نیز بیان می‌کنیم. حتما برای شما نیز پیش آمده که پس از حمام، پوست شما چرب شده و این ممکن است ناخوش آیند باشد. برای آشنایی بیشتر با این موضوع و شناخت راهکارها، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟ (تاثیر هرکدام از هورمون‌ها بر روی پوست)

چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟

در بدن هر انسان سالم، چند هورمون تولید می‌شود که هرکدام از آن‌ها، وظیفه خاصی در بدن دارند؛ اما افزایش یا کاهش تولید این هورمون‌ها،‌ تاثیراتی روی پوست می‌گذارند. هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه، انسولین، تیروئید، هورمون‌های رشد و غیره از جمله مهمترین هورمون‌هایی هستند که تاثیرات مختلفی روی پوست می‌گذارند که در این بخش به بررسی هرکدام از ین تاثیرات می‌پردازیم:

تاثیرات انسولین

هورمون انسولین، برای تنظیم قند خون است و افزایش یا کاهش آن، منجر به دیابت شده و نیازمند درمان‌های خاص است. پوست در بدن انسان، نیازمند مواد مغذی و اکسیژن می‌باشد که بیشتر این موارد از طریق خون تهیه می‎شوند و با بروز بیماری دیابت و کاهش جریان خون، باعث بروز بیماری‌های پوستی می‌شود. از جمله این مشکلات، بالا رفتن تعداد رنگ دانه‌های پوست و لکه‌های پوستی هستند. همچنین، باعث افزایش تولید سبوم در پوست شده و پوست را چرب کند.

تاثیرات تیروئید

هورمون تیروئيد از غده تیروئید تولید می‌شود که در زیر گردن جای گرفته است. این هورمون، یکی از مهمترین هورمون‌های موجود در بدن می‌باشد که بر بسیاری از موارد مانند سوخت و ساز بدن، تنظیم خواب، تولید انرژی از مواد غذایی و غیره تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین این هورمون تاثیر بسیار زیادی بر سلامت پوست دارد. تیروئید پرکار و کم کار، در دو حالت مختلف به پوست آسیب می‌زنند. تیروئید پرکار و تولید بیش از حد هورمون تیروئید، باعث نازک شدن پوست و عدم رسیدن آب کافی به لایه بیرونی آن می‌شود. همچنین تیروئید کم کار نیز، باعث رنگ پریدگی، ایجاد چین و چروک در پوست و خشکی آن می‌شود.

تاثیر  استروژن بر سلامت پوست

چربی پوست در قائدگی

هورمون استروژن یک هورمون جنسی زنانه است که بیشتر در بدن خانم‌ها تولید می‌شود و موجب شکل گرفتن ویژگی‌های زنانه و باروری است. این هورمون در بدن زنان به مقدار بسیار زیادی وجود دارد؛ اما در بدن آقایان مقدار کمی از استروژن موجود است. این هورمون، تاثیرات مختلفی روی پوست دارد. وظیفه آن، تعیین میزان ضخیم بودن پوست، کنترل کردن رطوبت آن و همچنین چین و چروک‌های روی پوست است. افزایش اسید هیالورونیک پوست و همچنین افزایش تولید کلاژن در پوست، از دیگر وظایف این هورمون می‌باشد که چین و چروک در پوست را کاهش داده و رطوبت آن را حفظ می‌کند.

تاثیر تستوسترون

هورمون تستوسترون، یک هورمون مردانه است که در بدن آقایان به مقدار زیاد تولید می‌شود. یکی از وظایف این هورمون در پوست، ایجاد چربی روی پوست است. در دوران بلوغ، به دلیل افزایش بیش از حد تولید این هورمون، چربی زیادی روی پوست تولید شده و موجب ایجاد آکنه در پوست می‌گردد؛ اما در سنین بالاتر تولید تستوسترون به تعادل رسیده و مشکلی روی پوست ایجاد نخواهد شد. این هورمون در بدن بانوان نیز به مقدار بسیار کم تولید می‌گردد که در فرایند آنزیمی به آندروژن تبدیل می‌شود؛ اما تولید بیش از حد آن در زنان، باعث بروز ویژگی‌های مردانه مانند خشکی و زبری پوست و ایجاد چین و چروک می‌شود که باید نسبت به درمان آن اقدام کنید.

تاثیر هورمون‌ها در دوران قائدگی

تاثیر  استروژن بر سلامت پوست

در دوران قائدگی، زنان دچار تغییرات هورمونی زیادی می‌شوند و این تغییرات، تاثیرات مختلفی روی پوست دارند. در این دوران، تولید هورمون تستوسترون زیاد شده و باعث می‌شود چربی پوست افزایش پیدا کند. این کار، سبب ایجاد آکنه و جوش روی پوست می‌شود. همچنین در این دوران، تولید هورمون پروژسترون نیز باعث می‌گردد تا جوش‌هایی روی پوست ایجاد شوند. در دوره دوم قائدگی، تولید زیاد این هورمون باعث ایجاد چربی روی پوست و بسته شدن منافذ آن می‌شود.

تاثیر کورتیزول

هورمون کورتیزول، همان هورمون استرس است. این هورمون در غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و به تنظیم قند خون، کم کردن التهابات، تنظیم متابولیسم و همچنین فرمول سازی در حافظه می‌شود. بالا بودن سطح کورتیزول در خون، موجب نوسانات خلقی مختلف،‌افزایش وزن، مشکلات گوارشی و قلبی و غیره می‌گردد. تاثیر بالا بودن این هورمون در پوست، موجب پیری زودرس پوست و ایجاد چین و چروک و کاهش رطوبت در آن می‌شود.

روش‌های مقابله با چربی پوست

پس از این که متوجه شدیم چه هورمونی باعث چرب شدن پوست می‌شود، می‌توانیم نسبت به کاهش این چربی و مقابله با آن اقدام کنیم. برای این کار، روش‌های مختلفی وجود دارد. بسیاری از این مشکلات پوستی ناشی از هورمون‌ها، با تعدیل کردن میزان آن‌ها در بدن قابل کنترل و درمان است. همچنین، استفاده از موادی مانند فوم شستشوی صورت نیز، به افراد کمک می‌کند تا چربی‌های ایجاد شده روی پوست صورت خود را کاهش داده و از ایجاد جوش و آکنه جلوگیری کنند.

ژل شستشوی صورت، روش دیگر برای مقابله با چربی‌های ایجاد شده روی پوست افراد است. نحوه استفاده از ژل شستشوی صورت در این زمینه بسیار مهم است و باید مطابق با دستورالعمل خود محصول از آن استفاده کنید تا از ایجاد چربی روی پوست صورت جلوگیری شود. در این زمینه، آشنایی با طرز استفاده از فوم شستشوی صورت و استفاده درست از آن نیز به تاثیر بسیار زیادی در کاهش چربی‌های اضافی روی پوست دارند.

خرید بهترین محصولات مقابله با چربی پوست از فروشگاه ابرا

با دانستن این که چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود، می‌توانیم بهترین درمان را برای آن انتخاب کنیم. با توجه به هورمون‌های مختلف در بدن ما، تقریبا تمام آن‌ها روی پوست تاثیرات مختلفی دارند. هورمون‌های انسولین، تیروئید، هورمون‌های جنسی مردانه و زنانه و هورمون‌های دیگر مانند کورتیزول، باید در بدن در تعادل باشند و عدم تعادل آن‌ها سبب ایجاد جوش‌ و آکنه، چرب شدن پوست و ایجاد چین و چروک و مشکلات دیگر می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات در پوست صورت، باید از محصولاتی مانند صابون شستشوی صورت یا ژل شست و شو استفاده کنید. هرچند استفاده از این محصولات، باید به توصیه پزشک و با توجه به دستورالعمل خود محصول باشد. در این زمینه استفاده از پن و كرم مرطوب كننده و آبرسان نیز توصیه می‌شود. شما می‌توانید تمام این محصولات را از فروشگاه ابرا نیز تهیه کنید. اگر به موضوعاتی مشابه علاقه دارید و یا نیاز به محصولات با کیفیت در زمینه آرایشی و بهداشتی دارید، با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت نمایید.