علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش (درمان قرمزی دست و پا)

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش (درمان قرمزی دست و پا)

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن، به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای هر فرد ممکن است دلیل این اتفاق متفاوت باشد. با توجه به این که دلایل این اتفاق در بسیاری از موارد بسیار شایع بوده و ممکن است افراد بسیاری با این مشکل مواجه باشند، راهکارهای مختلفی برای آن ارائه شده است. ما در این مقاله از فروشگاه آرایشی و بهداشتی ابرا به بررسی دلایل این اتفاق و همچنین راهکارهای مختلف مانند استفاده از شوینده صورت برای پیشگیری و درمان قرمز شدن پوست پرداخته‌ایم. روش‌های پیشگیری و درمان این عارضه، با توجه به علل ایجاد آن متفاوت هستند. اگر شما نیز به دنبال راه حل برای این مشکل هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش چیست؟

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش چیست؟

قرمز شدن پوست، ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. با توجه به این دلایل، شما می‌توانید درمان مناسب را انتخاب کنید و یا در صورت لزوم به پزشک مراجعه نمایید. در ادامه، چند مورد از علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن را بررسی می‌کنیم:

  1. انواع سوختگی

یکی از شایع‌ترین دلایل قرمز شدن پوست دست، آفتاب سوختگی است. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور مستقیم خورشید بدون استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، باعث سوختگی پوست می‌شود. بدن برای درمان و ترمیم این سوختگی خون بیشتری به آن ناحیه می‌فرستد و در نتیجه باعث قرمز شدن پوست می‌گردد. یکی از عوارضی که آفتاب سوختگی روی پوست دارد، خارش پوست است.

سوختگی‌های دیگری نیز موجب قرمز شدن پوست می‌شوند که باید به آن‌ها نیز توجه کرد. سوختگی حرارتی که به دلیل برخورد پوست با اجسام داغ یا آتش ایجاد می‌شود، موجب قرمز شدن پوست در آن ناحیه و اطراف آن خواهد شد. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی نیز موجب سوختگی پوست و ایجاد تاول و قرمز شدن آن می‌شود. کشیده شدن پوست به صورت مکرر روی یک سطح غیر صاف نیز نوعی سوختگی ایجاد می‌کند که باعث قرمز شدن پوست افراد می‌شود.

  1. بیماری اگزما یا درماتیت

به بیماری‌هایی که علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن می‌شوند، اگزما یا درماتیت گفته می‌شود. این بیماری، موجب قرمزی پوست در بیشتر نقاط بدن نیز می‌گردد. درماتیت انواع مختلفی دارد که هرکدام به نوعی بروز پیدا می‌کنند. انواع درماتیت عبارتند از:

  • زمانی که پوست در معرض تماس با مواد حساسیت زا قرار می‌گیرد، موجب بروز بثورات خارش دار می‌شوند که در این شرایط درماتیت تماسی گفته می‌شود.
  • درماتیت آتوپیک یا اگزمای آتوپیک، نوعی مزمن از این بیماری است که معمولا کودکان را درگیر می‌کند.
  • این نوع درماتیت نیز مزمن بوده و بیشتر در پوست سر ایجاد می‌شود؛ اما با توجه به وجود غدد تولید چربی در پوست و سینه، در این قسمت‌ها نیز تولید شده و موجب قرمزی آن می‌گردد.

درماتیت، علائم مختلفی دارد که تاول یکی از آن‌ها است. همچنین کهیر که یک راش خارش دار و متورم و قرمز است،‌ از علائم اگزاما است. خشکی و پوسته پوسته شدن پوست و همچنین تغییر رنگ آن، دیگر علائم مهم و قابل توجه در بیماری درماتیت است.

  1. عرق سوز شدن پوست

یکی از عوامل قرمز شدن پوست، عرق سوز شدن پوست است. زمانی که پوست در محیط‌های گرم و مرطوب قرار بگیرد،‌ ممکن است دچار عرق سوز شود. عرق سوز شدن،‌ موجب قرمزی پوست و ایجاد جوش‌های ریز در ناحیه مورد نظر می‌شود. عرق سوز شدن، معمولا در کشاله ران ایجاد می‌گردد که پوست آن ناحیه دچار چین خوردگی می‌شود.

  1. بیماری فولیکولیت

یکی دیگر از بیماری‌های پوست و که موجب قرمزی پوست می‌شود، فولیکولیت است. این بیماری شایع، مربوط به التهاب فولیکول‌های مو می‌باشد. این التهاب به دلیل عفونت قارچی یا باکتریایی بوجود می‌آید. این بیماری،‌ سبب ایجاد برآمدگی‌های قرمز رنگ در اطراف فولیکول‌های آسیب دیده می‌شود که موجب خارش نیز می‌گردند. این ناحیه، به لمس حساس شده و امکان ایجاد تاول در آن نیز وجود دارد. این بیماری ممکن است علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و پا باشد و در صورت حاد بودن باید به پزشک مراجعه کنید.

  1. بیماری روزاسه

روزاسه، یکی از بیماری‌های شایع در ناحیه صورت است که به صورت موقت منجر به قرمزی پوست صورت می‌شود. در صورت عدم کنترل و درمان، این بیماری ممکن است به صورت دائمی موجب قرمز شدن پوست بشود. بروز لک، سوزش و خارش در مناطق درگیر و همچنین احساس مورمور شدن، از دیگر علائم بروز این بیماری به شمار می‌روند. از طرف دیگر، ممکن است برای برخی سوال باشد که کمبود چه ویتامینی باعث پوسته پوسته شدن صورت میشود. معمولا کمبود ویتامین B7 از جمله دلایل این مشکل بوده و همچنین بیماری روزاسه نیز در پوسته پوسته شدن و خشکی پوست صورت دخیل است.

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن، ممکن است بیماری‌هایی باشند که در نواحی دیگر بدن مانند صورت نیز بروز پیدا می‌کنند و باید به آن‌ها توجه کرد.

راهکارهای پیشگیری از علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و پا چیست؟

راهکارهای پیشگیری از علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و پا چیست؟

بیشتر بیماری‌ها و عوامل قرمزی پوست، قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال، برای پیشگیری از قرمز شدن پوست دست و پا در اثر بیماری اگزما، بهتر است که همواره از كرم مرطوب كننده و آبرسان استفاده کنید تا پوست دست خنک شده و از آلودگی‌ها دور باشد. استفاده از دست کش و تمیز کردن مداوم محیط کار، از جمله مواردی هستند که به پیشگیری از بیماری اگزما و قرمز شدن پوست دست و پا منجر می‌شوند.

برای این که بتوانید از علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن جلوگیری کنید، بهتر است بیماری که موجب آن می‌شود را تشخیص داده و با استفاده از راهکارهای مختلف، از بوجود آمدن بیماری پیشگیری کنید.

درمان‌های مختلف برای قرمزی و خارش پوست

برای درمان خارش و قرمزی پوست، درمان‌های مختلفی وجود دارد. استفاده از روش‌های خانگی، همواره یکی از گزینه‌هایی است که می‌توانید استفاده کنید. خنک کردن محل قرمزی و خارش پوست، همواره یکی از روش‌هایی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از یک پارچه خیس آغشته به آب سرد یا یک کیسه یخ، می‌توان میزان خارش و قرمزی را تا حدودی کاهش داد.

برای کاهش قرمزی پوست دست، استفاده از کرم‌های ضد اگزما و ضد خارش، یکی دیگر از روش‌های موجود است. در مورد این روش، باید دقت کافی را داشته باشید؛‌ زیرا برخی از محصولات ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که تحریک پوست را افزایش داده و قرمزی آن را بیشتر می‌کنند.

برای رفع قرمزی پوست در ناحیه صورت نیز،‌ ژل شستشوی صورت را باید متناسب با جنس پوست خود و طبق دستور استفاده کنید تا نتیجه مناسب را دریافت کنید.

کلام‌آخر، چه زمانی باید برای قرمز شدن و خارش دست به دکتر مراجعه کرد؟

علت قرمز شدن ناگهانی پوست دست و خارش آن، ممکن است به موارد بسیاری مرتبط باشد. انواع سوختگی مانند آفتاب سوختگی، بیماری‌های مختلف مانند اگزما، فولیکولیت، روزاسه و موارد دیگر، موجب قرمزی پوست می‌شوند. هر کدام از این بیماری‌ها نیازمند درمان مختص به خود است؛ بنابراین توصیه می‌شود در صورت حاد بودن قرمزی و وجود علائم خطرناک مانند تاول، حتما به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر مشکل قرمزی به صورت خفیف باشد، می‌توانید با درمان‌های خانگی نیز این مشکل را برطرف کنید. محصولات موجود در بازار مانند کرم آبرسان یا مرطوب کننده نیز در درمان این مشکلات کارساز هستند. در این مورد، ممکن است برای شما سوال پیش آمده باشد که آبرسان بهتر است یا مرطوب کننده؟ باید بدانید که این دو محصول، کارایی مخصوص به خود را دارند و گاهی نیز همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
شما می‌توانید این محصولات را به همراه بسیاری دیگر از محصولات آرایشی و بهداشتی، در فروشگاه ابرا تهیه کنید. همچنین، برای اطلاعات بیشتر در زمینه پوست و مو، مقالات دیگر ما را نیز مطالعه نمایید.